Condiții de utilizare

Vă rugăm să parcurgeţi cu atenţie această pagină înainte de a utiliza conţinutul site-ului.

Vă rugăm să consultați și politica de protecție a datelor personale și politica de cookies.

Vizitarea şi utilizarea acestui site se pot face numai dacă sunteţi de acord cu aceste condiţii de utilizare. Vizitarea şi utilizarea site-ului sunt condiţionate de acceptarea acestor condiţii de utilizare.

Puterea obligatorie a acestor condiţii de utilizare. Aceste condiţii de utilizare sunt acceptate de dumneavoastră prin simplul fapt al accesării site-ului, reprezentând acordul de voinţă dintre dumneavoastră şi noi în legătură cu utilizarea site-ului. Dacă una dintre prevederile acestui act se vădeşte a fi nulă sau invalidă, toate celelalte rămân valabile, pe cât posibil.

Modificarea condiţiilor de utilizare. Pentru a le face mai adecvate scopului de a avea o excelentă colaborare cu dumneavoastră, aceste condiţii de utilizare se pot modifica oricând, fără niciun preaviz sau notificare. De aceea, vă rugăm să reveniţi pe această pagină de fiecare dată când utilizaţi site-ul. 

Caracterul contractual. Pentru accesarea conținutului restricționat al platformei Codurile Penale este nevoie să aveți o relație contractuală cu noi, concretizată în crearea unui cont cu drepturi de acces și plata corespunzătoare.

Drept de vizualizare. Atunci când achiziționați un abonament, primiți un drept de vizualizare a conținutului platformei noastre, care este limitat la persoana titularului dreptului de vizualizare. Este interzisă transferarea conținutului platformei, în orice formă, în altă platformă, precum și comunicarea datelor de acces la cont către altă persoană.

Copyright. Reproducerea şi difuzarea oricăror texte, în orice formă, din cadrul acestui site se pot face doar cu acordul nostru, cu excepţia reproducerii şi difuzării în scop de informaţie de presă şi în scop academic.

Plata cu cardul. Crearea contului de acces se face prin plata cu cardul. Procesatorul de plăți este NETOPIA. Vă rugăm  să consultați și Termenii și condițiile NETOPIA, precum și Nota de informare NETOPIA privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru răspunsuri la întrebări privind plata cu cardul vă recomandăm secțiunea dedicată întrebărilor frecvente a procesatorului de plăți.

Facturi. Îndată după crearea contului veți putea accesa factura dumneavoastră. Veți putea accesa facturile și istoricul plăților pe întreaga durată a abonamentului dumneavoastră.

Politica de livrare. Accesarea conținutului restricționat se face îndată după confirmarea plății. Accesarea conținutului se face pe întreaga durată a abonamentului dumneavoastră și încetează la expirarea acestuia.

Politica de returnare. Având în vedere că abonarea se realizează online, puteți să cereți oricând returnarea banilor, în termen de 30 de zile de la data plății făcute de dumneavoastră. Pentru returnare vă rugăm să ne scrieți la adresa admin@codurilepenale.ro. Acest drept trebuie exercitat cu respectarea art. 15 Cod civil.

Siguranță. Vă rugăm să vă păstrați în siguranță datele din contul de utilizator, pentru că veți fi responsabil de toate acțiunile în platformă care se realizează prin intermediul contului. Dacă suspectați că altă persoană utilizează contul dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați de urgență, utilizând informațiile de contact de la sfârșitul acestei pagini.

Accesul minorilor. Conţinutul CodurilePenale.ro nu este destinat minorilor, dar conţinutul său nu este vătămator pentru aceştia. Totuşi, unele link-uri către alte site-uri ar putea conduce utilizatorul în pagini care sunt nerecomandate minorilor. De aceea, vârsta minimă a utilizatorilor înregistraţi trebuie să fie de minim 18 ani.

Securitate. Descărcarea paginilor site-ului se face fără ca noi să ne asumăm răspunderea ca paginile nu sunt infectate cu viruşi, troieni sau alte asemenea produse nedorite, care v-ar putea afecta computerul sau informaţiile de pe acesta. Site-ul foloseşte cookies pentru îmbunătăţirea serviciilor. Acestea permit accesul mai lesnicios la resursele site-ului. Acest procedeu tehnic este utilizat de aproape toate site-urile.

Calitate. Din păcate, Internet-ul fiind un spaţiu public deschis, nu putem garanta acurateţea şi prezenţa paginilor afişate de browser-ul dumneavoastră, nici comunicarea între nodurile Internet. De aceea, nu putem fi făcuţi responsabili pentru niciun fel de daune, cauzate direct sau indirect de funcţionarea site-ului, şi nici de disfuncţionalităţile site-ului. Deşi utilizând acest site vă asumaţi unele riscuri, noi avem încredinţarea că veţi fi foarte mulţumiţi de serviciile noastre, însă pentru o bună relaţie între dumneavoastră şi noi vă rugăm să aveţi în vedere prevederile acestor condiţii de utilizare.

Link-uri. Link-urile către alte locaţii Internet sunt informaţii publice. Ele au fost selectate cu grijă de noi, dar subliniem că nu ne asumăm răspunderea pentru utilitatea sau acurateţea acestor site-uri. Este important să subliniem că noi nu suntem afiliaţi cu proprietarii acelor site-uri. Excepţiile vor fi menţionate sau vor fi evidente. Nu vom putea fi făcuţi răspunzători de eventualele daune pe care direct sau indirect vi le-ar cauza acele site-uri.

Exonerarea de răspundere. Acest site nu este ceva perpetuu. Se poate închide oricând (chiar dacă noi dorim să funcţioneze cât mai mult timp).
Dacă închiderea ar fi cauzată de motive independente de voinţa noastră, nu vom fi răspunzători de eventualele daune pe care vi le-am pricinui. Dacă închiderea s-ar face din voinţa noastră, vă vom anunţa public. Dacă adresele dumneavoastră de e-mail sunt valide şi funcţionale, vă vom anunţa din timp pe această cale.
În niciun fel sau situaţie nu vom fi responsabili pentru nicio daună (inclusiv exonerare de răspundere pentru diminuarea profitului dumneavoastră, întreruperi de activitate şi pierderi de date) pricinuită de sau în legătură cu utilizarea site-ului sau provenite de la site, chiar dacă noi am cunoscut sau ar fi trebuit să cunoaştem posibilitatea apariţiei unor astfel de pierderi. Astfel, nu avem obligaţia să vă înştiinţăm despre pericolele care vă pândesc.
Dacă răspunderea noastră faţă de dumneavoastră ar fi totuşi angajată, atunci ea va fi proporţională şi nu va depăşi suma plătită de dumneavoastră pentru a beneficia de serviciile oferite de site.
Informaţiile de pe acest site nu reprezintă consultanţă juridică. Ele nu vor fi folosite decât în scop de informare generală, nu pentru luarea unor decizii. Pentru luarea unor decizii trebuie să apelaţi la profesionişti.

Cedarea drepturilor. Noi vom putea ceda oricând drepturile noastre asupra acestui site, fără a avea obligaţia să vă notificăm în prealabil.

Litigii. Orice litigiu între dumneavoastră şi noi va fi soluţionat pe cale amiabilă, dacă e posibil, în termen de 30 zile de la ivire.
Ivirea va fi consemnată pe suport scris. Dacă litigiul nu s-a putut soluţiona pe cale amiabilă în termenul menţionat, va fi sesizată instanţa competentă. Competenţa va aparţine teritorial Judecătoriei sectorului 3 sau Tribunalului Bucureşti, după caz.

Contact. Pentru orice neclarităţi, nelămuriri, observaţii şi sugestii, precum şi pentru sesizarea oricăror nereguli legate de funcţionarea site-ului, vă rugăm să ne contactaţi folosind pagina de contact.

* CodurilePenale.ro este un proiect al Asociației Codurile Penale susținut și administrat de METACODING [RO46194860]. Pentru urgențe, vă rugăm să ne contactați: admin@codurilepenale.ro. 

Dacă doriţi să vă număraţi printre suţinătorii acestui proiect vă rugăm să ne scrieţi folosind pagina de contact.

* ultima actualizare a acestei pagini: 25 iulie 2023