Art. 189. Examinarea medico-legală a persoanei

(1) Examinarea medico-legală a persoanei în vederea constatării urmelor şi a consecinţelor unei infracţiuni se efectuează conform legii speciale.
(2) Medicul legist care a efectuat examinarea medico-legală întocmeşte un certificat medico-legal sau, după caz, un raport de expertiză.
(3) Constatarea leziunilor traumatice este efectuată, de regulă, printr-o examinare fizică. În cazul în care nu este posibilă sau necesară examinarea fizică, expertiza este efectuată în baza documentaţiei medicale puse la dispoziţia expertului.
(4) Raportul de expertiză sau certificatul medico-legal trebuie să cuprindă: descrierea leziunilor traumatice, precum şi opinia expertului cu privire la natura şi gravitatea leziunilor, mecanismul şi data producerii acestora, urmările pe care acestea le-au produs. [art. 114 alin. 1, art. 115 C.proc.pen. 1968]

Ultima editare: 31 iulie 2023

Doctrină

1.
Dacă pentru efectuarea raportului de constatare sau de expertiză ... Vezi mai mult
Dacă pentru efectuarea raportului de constatare sau de expertiză este necesară realizarea unei examinări fizice, ordonanța procurorului va cuprinde ambele ... Click pentru abonare