Art. 134. Identificarea persoanelor

(1) Persoana care urmează să fie identificată este prezentată împreună cu alte 4-6 persoane necunoscute, cu trăsături asemănătoare celor descrise de persoana care face identificarea.
(2) Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile în mod corespunzător şi în situaţia identificării persoanelor după fotografii.
(3) Identificarea se desfăşoară astfel încât persoanele care urmează să fie identificate să nu o vadă pe cea care le identifică.
(4) Desfăşurarea activităţii de identificare a persoanelor, precum şi declaraţiile persoanei care face identificarea sunt consemnate într-un proces-verbal.
(5) Procesul-verbal trebuie să cuprindă, pe lângă menţiunile prevăzute la art. 135 alin. (2), numele, prenumele şi adresa persoanelor care au fost introduse în grupul de identificare sau ale căror fotografii au fost prezentate persoanei care face identificarea, numele şi prenumele persoanei identificate, precum şi ordonanţa sau încheierea prin care s-a dispus efectuarea identificării de persoane.
(6) În cursul urmăririi penale, în situaţia în care organul de urmărire penală consideră necesar, activitatea de identificare este înregistrată audiovideo. Înregistrarea identificării este anexată procesului-verbal ca parte integrantă a acestuia şi poate fi folosită ca mijloc de probă.

Ultima editare: 31 iulie 2023

Jurisprudență națională și europeană

1.
Susţinerile inculpatului referitoare la vicierea procedurii de recunoaştere, în ... Vezi mai mult
Susţinerile inculpatului referitoare la vicierea procedurii de recunoaştere, în condiţiile în care ar fi fost găzduit timp de mai multe ... Click pentru abonare
2.
Reclamanții și B.L. au fost obligați să stea în ... Vezi mai mult
Reclamanții și B.L. au fost obligați să stea în linie purtând cagule albe și albastre, asemănătoare cu cele purtate de ... Click pentru abonare